PC

No Man’s Sky odbranio ime u tužbi Sky TV

no mans sky

No Man’s Sky nam stiže ovog leta i jedna je od igara koje mnogi igrači sa uzbuđenjem očekuju, pošto nam nudi zaista ambiciozan projekat istraživačke svemirske igre sa do sada neviđenim otvorenim prostranstvima.

Ipak, kreatori igre su morali da se izbore sa jednim problemom koji nije deo tipičnog developarskog posla. Naime poznata britanska kuća Sky TV je tužila tvorce igre zbog imena, jer vlasnici Sky TV polažu pravo na reč “Sky” kao svoj brend.

Možda zvuči smešno da neko polaže pravo na englesku reč za “nebo”, ali u svetu brendiranja i vezivanja proizvoda za imena, sve je moguće. Koliko je ovo ozbiljno, dovaljno nam govori i to što je Microsoft svoju cloud uslugu Onedrive prvobitno nazvao Skydrive, ali je 2013. morao da promeni ime zbog tužbe pomenute TV kuće.

Ipak, na kraju se sve dobro završilo po No Man’s Sky, jer je sud ovde procenio da nema osnova za promenu imena, jer igra ne pogađa Sky brend, pa će igra imati pravo da zadrži svoje ime. Čitav ovaj pravni proces je trajao čak 3 godine i verujemo da je ova odluka suda skinula ogroman psihički teret ekipi koja radi na igri, i da će sada sa olakšanjem ući u završnu fazu, pre izlaska igre.

No Man’s Sky stiže za Playstation 4 i Windows za manje od dva meseca, 9. (10. u Evropi)  avgusta.

 

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top