PC

Civilization V stiže u učionice Severne Amerike sledeće godine

Civ Edu

Danas je na 13. izdanju festivala Games for Change objavljena saradnja između kompanija Take-Two Interactive, 2K i Firaxis Games sa jedne strane, i neprofitabilne organizacije GlassLab Inc sa druge, koja se bavi primenom video igara u obrazovne svrhe. Cilj i rezultat ove saradnje jeste uvođenje modifikovane verzije igre Civilization V u obrazovni sistem SAD-a i Kanade. Modifikovana verzija igre koja će se koristiti u obrazovne svrhe će se zvati CivilizationEDU, i stiže u severnoameričke srednje škole na jesen 2017. godine.

Firaxis Games će igru modifikovati i prilagoditi ovom edukativnom projektu, dok će GlassLab dodati alate za nastavnike, u vidu onlajn baza učenika, gde će u svakom trenutku moći da se vidi progres i rezultati koje đaci postižu u CivilizationEDU. Cilj je da se prate i unaprede veštine uviđanja i rešavanja problema kod učenika, ali i da se kroz igru i zabavan način deca upoznaju sa istorijom i kulturom.

Serijal Civilization je životno delo Sid Majera, postoji već 25 godina i kroz istoriju gejming kulture je brzo postao jedna od najvećih ikona u gejming svetu, grandiozna 4x strategija koja je mnogima donela gomile neprespavanih noći i čuveni “samo još jedan potez” sindrom. Tajna ovog serijala leži u bogatom strateškom svetu koji igraču omogućava da provede desetine i stotine sati u igri, istražujući iznova i iznova svoje strateške sposobnosti i najbolje taktike za osvajanje sveta. Svojom strateškom dubinom i zaraznim gejmplejom igra je osvojila srca mnogih igrača, a kao igra koja prati razvoj velikih svetskih civilizacija, ona je ujedno i neka vrsta enciklopedije istorije čovečanstva, pa je zato veoma lako uvideti njenu primenu u obrazovanju. Deca kroz zabavu razvijaju svoje strateške veštine i ujedno uče o istoriji sveta, nešto što je “običnom” metodom deci neretko strano i dosadno.

Dok pripremaju CivilizationEDUstudio Firaxis Games već uveliko privodi kraju rad na šestoj inkarnaciji ovog legendarnog serijala, čiji će narator biti i Šon Bin, a prve gejmplej snimke iz Civilization VI možete videti na ovom linku.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top