Mobile

Kako da već danas igrate Pokemon GO

pokemon go

Verovatno ste čuli za opštu ludnicu zbog koje gameri konačno izlaze napolje zvanu Pokemon GO i poželeli da je zaigrate. Ali, ako ste posetili Google Play, primetili ste da download za naš region još nije omogućen (igra je zvanično puštena u svega par zemalja). Bez brige, ipak je moguće zaigrati trenutno najpopularniju mobilnu igru. Mi smo u tekstu pokrili samo Android verziju jer je ona lakša za instaliranje od iPhone i provereno konstantno radi na kompatibilnim uređajima, a i ovaj OS je rasprostranjeniji kod nas.

Pre nego što pređemo na tutorial proverite da li vaš telefon ispunjava uslove:

  • barem 4.4 (KitKat) verzija Android operativnog sistema
  • rezolucija ekrana 1280×720
  • Wi-fi, 3G ili 4G Internet konekcija
  • GPS i uključen Location services

 

Savetujemo da napunite bateriju pre igranja jer je Pokemon GO poznat kao veliki potrošač, a ako planirate duže šetnje onda imajte power bank pri ruci.

 

Gde downloadovati Pokemon GO?

Prvo što vam je potrebno je naravno instalacija igre. Na sajtu APK Mirror se nalazi .apk instalacioni fajl za igru koji je oko 58MB. Posetite ovaj link sa vašeg Android telefona ili tableta i pritisnite crveno Download APK dugme. Instalaciju igre možete naći i na drugim mestima, ali mi preporučujemo pomenuti sajt jer oni provere svaki fajl pre postavljanja tako da ne rizikujete da oštetite svoj uređaj.

 

Instalacija Pokemon GO igre

Pre nego što instalirate igru morate na telefonu/tabletu da omogućite instaliranje aplikacija sa izvora koji nisu Play store. U podešavanjima (settings) telefona nađite stavku Security a u okviru nje ”Unknown sources” treba da štiklirate. Ovo možete vratiti na prethodno podešavanje posle instalacije Pokemon GO.

unkownsources

Kada se igra downloadovala dobićete notifikaciju. Prevucite od gornje ivice ekrana na dole da biste videli sve notifikacije i pritisnite na onu sa obaveštenjem o preuzetom fajlu. Potvrdite instalaciju i onda ćete moći da zaigrate Pokemon GO.

Mi smo već našli Evee blizu redakcije:

pokemongo beograd pokemongo evee

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top