Vesti

AI rutina uči putem Minecrafta

Ultrapopularni Minecraft se uveliko koristi u edukativne svrhe, ali u okviru Project Malmo uče jednu veštačku inteligenciju da razmišlja – tako što igra Minecraft.

Naime, svrha projekta Malmo je unapređivanje postojećih AI rutina kako bi bile u stanju da prevode izgovorene reči, prepoznaju lica ili generišu tekst. Ovo poslednje ste moguće i videli ukoliko ste korisnik Twittera. Ono što im je ultimativni cilj je da razviju AI tako da samostalno može da uči.

Video igra poput Minecrafta je zato odlična platforma jer, kao što i AI mora da uči, tako je i prvo putovanje kroz skockani svet jedna vrsta učenja – kako da koristite predmete, pravite nove, sagradite kuću i zaštitite se od čudovišta. S obzirom da, pored pomenutog, Minecraft ima i veliki broj sistema od kojih je redstone najkomplikovaniji, veštačka inteligencija projekta Malmo ima pune ruke posla.

Više o projektu možete pročitati na zvaničnom Minecraft blogu. Ceo projekat je inače open-source i dostupan je putem GitHub.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top