PC

Na proslavi 25. rođendana Sonica prikazane 3 nove Sonic igre

Posted on

Što je za Nintendo Super Mario, i za PlayStation Crash Bandicoot, to je za SEGA-u Sonic the Hedgehog.

Ovaj čuveni jež ovih dana slavi 25. rođendan, pošto je prvi Sonic izašao na leto davne 1991. godine, za tada poularnu SEGA Mega Drive/Genesis. Povodom toga kompanija SEGA je danas oraganizovala proslavu u Sonicovo ime, gde se pored zabava i raznih prezentacija pričalo i o budućnosti ove franšize. Već smo ranije danas pisali o izlasku Sega Mega Drive Classic konzole, ali to nisu sve novosti koje nam stižu sa ove proslave. U okviru programa na proslavi su prikazane čak 3 nove Sonic igre!

Prva je Sonic Mania, 2D platformer u tradicionalnoj Sonic formi sa retro pikselizovanom grafikom koja podseća na originalne Sonic naslove. Igra se pravi u saradnji između SEGA, Christian Whitehead, Headcannon i PagodaWest Games i u suštini predstavlja miks redizajniranog klasika i novih elemenata. Imaće 3 igriva karaktera, a kako to izgleda pogledajte ispod:

 

Druga igra, ili bolje rečeno dodatak, čiju smo premijeru videli na proslavi dvadesetpetogodišnjice Sonica jeste LEGO Dimensions – Sonic. Kako možete i da pogodite iz naslova, u pitanju je kombinacija Lego kockica i Sonica, nešto što nas čudi da se nije ranije ostvarilo, imajući u vidu gomilu LEGO igara i popularnost Sonica. LEGO Dimensions je izašao septembra 2015. godine i baziran je na pravim Lego kockicama i figuricama, koje idu u kombinaciji sa video igrom. Postoji veliki broj LEGO Dimensions setova baziranih na raznim franšizama, a sada se njima priključuje i Sonic. Kako izgleda Lego Sonic, kao i šta sve dobijate sa Sonic starter paketom, pogledajte u klipu ispod:

 

Na kraju, tu je i treći novi Sonic naslov, najavljen za 2017. godinu imena Project Sonic 2017. O ovom Sonicu ne znamo previše, ali na osnovu onoga što smo videli u trejleru, čini nam se da će igra ličiti na Sonic Generations iz 2011. godine, u kojoj se kombinuju stari i novi dizajn Sonica, kao i stare i nove lokacije iz igara, sa različitim vizuelnim dizajnom. Evo i tog trejlera:

 

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version