Vesti

Švedska koristi Cities: Skylines kako bi isplanirala novi deo grada

Cities: Skylines je jedna od najboljih simulacija upravljanja gradom i neretko ćete na njenom Steam hub-u naletati na čitave gradove inspirisane stvarnim lokacijama. Ali, šta ako vam kažemo da u Švedskoj upravo rade obrnuto i koriste Cities: Skylines kao alat za projektovanje?

Upravo to se dešava u Stokholmu, odakle je i studio Paradox, izdavač igre. 3. i 4. septembra će sa građevinskom kompanijom Svensk Byggtjänst održati radionicu kako bi pomoću igre napravili simulaciju novog planiranog dela grada i proverili metoda kojima bi se taj deo grada razvio da odgovara potrebama svojih stanovnika. Opština Norra Djurgårdstaden će Stokholmu doneti 12 hiljada domova, a čak će i igrači Cities: Skylines moći da se uključe u projekat ukoliko žele da doprinesu svojim idejama, naravno u skladu sa ciljevima ove radionice.

Ovo nije prvi put da se simulacije u video igrama koriste u ”ozbiljne” svrhe. Tako je recimo kanal History koristio Total War igre da bi prikazao masivne bitke, a Myst je korišćen u britanskim učionicama tokom časova engleskog jezika.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top