Vesti

Valve proslavio 20 godina postojanja

Posted on

Valve je osnovan 1996. godine od strane Gejba Njuela i Majka Haringtona nakon što su napustili Microsoft i rad na Windows operativnim sistemima. Krajem 1998. Valve izdaje Half-Life i stvara istoriju.

O samom Half-Life nema potrebe trošiti reči, a i već smo pričali o istom u prvoj epizodi serijala Reinstalacija. Milioni prodatih kopija igre, naročito zahvaljujući modovima poput Counter-Strike i Team Fortress, obezbedili su Valve-u da nastavi dalje sa inovacijama. Zatim je 2003. godine usledio izlazak Steam platforme i još jedna velika inovacija za studio, softver koji je u početku izazvao veliko negodovajnje igračke publike a vremenom postao najpopularnija digitalna platforma i integralni deo PC gaminga.

Kroz svojih 20 godina postojanja Valve je u svoje redove dodavao najveće talente sa modding i gamedev scene, a zajedno sa njima i nove igre pa smo tako dobili Team Fortress 2, Left 4 Dead, Portal, CS:Go, Dota 2… Danas, Valve je mnogo više od studija za razvoj igara jer su jedan od najvećih igrača na eSports sceni, inovatori na polju virtuelne realnosti i proizvođači hardvera (Steam kontroler i Link).

Svi bitni događaji za Valve uključujući preko 20 igara koje su izdali prikazani su u infografiku koji je napravio Wykhrhm Reddy.

A sada… gde je taj Half-life 3? I torta?

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version