Vesti

British Telecom tuži Valve

British Telecom ili skraćeno BT smatra da Valve-ova platforma Steam koristi patente koji su u njihovom vlasništvu.

Kako navode, još u oktobro 2015. godine su pokušali da stupe u kontakt sa Valve kako bi pokrenuli dijalog, ali nisu dobijali odgovor. Sada su pokrenuli tužbu protiv njih. Navodno, Steam koristi njihov Gittins Patent jer distribuira sadržaj dostupan kroz druge servise sa pretplatom kroz unifikovani portal kome korisnik pristupa. Steam po ovoj tvrdnji krši taj patent jer nudi sadržaj trećih lica (distribuira igre) kojima onda korisnici pristupaju kupujući pravo korišćenja, a to se poklapa sa patentom.

Dalje, BT navodi da Steam chat i funkcija streamovanja (broadcast) takođe krše njihove patente, tvrdeći da su ove funkcije Steam platforme previše slične onome što BT nudi. Iz Valve nisu želeli za sada da komentarišu ove tvrde. Činjenica je da su patenti previše uopšteni, a kako će se rešiti ova nesuglasica videćemo u narednom periodu.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top