Ostalo

Kako su Playstation 4 Slim konzole ranije stigle na tržište

Ukoliko nas pratite redovno, sigurno ste primetili da izveštavamo o slim verziji PS4 konzole, uređaju koji još nije zvanično ni najavljen a određen broj igrača ga već ima u svojim domovima. Zanimalo nas je kako su oni došli do ovih konzola i ko je na kraju ”krivac” za njihovu pojavu pre Sonyjeve konferencije zakazane za 7. septembar.

Pre svega, šta je uopšte taj PS4 slim? Sony ima tradiciju da u određenom periodu životnog veka svojih konzola izbacuje na tržište nove i manje verzije koje su po svemu ostalom praktično identične prvim modelima. Takav je i PS4 Slim, konzola još manja od već relativno sitne Playstation četvorke, spakovana u mat crno kućište. Po prvim izveštajima, njene mogućnosti su identične originalnom modelu što znači da u odnosu na Xbox One S nije blagi apgrejd (nedostaju 4K podrška za filmove i HDR), ali ima blago redizajnirani kontroler. Verzija konzole koju su svi prikazali ima hard disk od 500GB.

ps4 slim 2

Sada kada znamo šta je u pitanju da odgovorimo na pitanje iz naslova, dakle – odakle te konzole na tržištu? Cela zaliha konzola koja se prerano našla u prodavnicama potiče iz Arapskih Emirata. Po informacijama na koje je naišao MCV, Sony ulaže došta u to tržište i konzole su im bile ranije dostavljene da bi se našle u prodaji na vreme. Ali, mala količina ovih konzola je napustila zemlju i završila u Britaniji gde je počela prodaja po malim gaming radnjama, eBay aukcijama i lancu polovne robe CEX gde se prodavala po ceni od 380 funti. Navodno, svako ko je želeo da proda svoj PS4 Slim je od CEX dobijao oko 305 funti.

Ovo nije prvi put da su distributeri u Emiratima prekršili embargo na prodaju i distribuciju gaming opreme i igara. Prošle godine, Witcher 3 se u tamošnjim radnjama pojavio čitave dve nedelje pre zvaničnog datuma izlaska, a slično se desilo i sa igrama The Division, Just Cause 3 i Metal Gear Solid V. Sony i dalje ne komentariše ovu situaciju, a čini se i da se po pitanju kontrole distribucije ne čini mnogo kada praktično svaki veći naslov ”procuri”. Nama u ostatku sveta ostaje da, ipak, čekamo početak zvanične distribucije.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top