Vesti

Glumica Lindzi Lohan izgubila tužbu protiv autora GTA serijala

Još 2014. godine, Lindzi Lohan je podnela tužbu protiv studija Rockstar da su dizajnirali Lejsi Džonas (na slici) u GTA V na osnovu njenog lika, a bez dozvole ove glumice. Iste godine je i Karen Gravano podnela sličnu tužbu, tvrdeći da je lik Andree Botino zasnovan na njenom životu i sličnostima.

Oba slučaja su posle dve godine odbačena od strane vrhovnog suda u Njujorku jer tuženi (Rockstar) nije koristio prava imena, portret ili slike. Lohanine tvrdnje da je lik u igri zapravo ona su zato neosnovane, jer Rockstar nije nigde naglašavao da je Lejsi zasnovana na liku poznate glumice niti je ista bila na ikakav način povezana sa igrom (kao model, na primer). Sud je naveo da video igre ne spadaju pod tradicionalni marketing jer, zbog svojih virtuelnih svetova na koje utiču igrači, spadaju pod delo fikcije i/ili satire čime su zaštićene Prvim amandmanom, odnosno slobodom govora.

Takođe je odbačena tvrdnja da je lik Lindzi Lohan korišćen u promotivne svrhe igre jer lik na slici nije ona, već avatar u igri za koji Lohan tvrdi da liči na nju.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top