Vesti

Croteam je napravio pravi minigun za Serious Sam VR

Zamislite da igrate svoju omiljenu FPS igru u virtuelnoj realnosti a kao kontroler koristite repliku oružja iz iste. Upravo to je uradila ekipa iz hrvatskog studija Croteam kada su prikazivali igru Serious Sam VR.

Razni aksesoari nisu novina kada su kontrole pokretom u pitanju, samo pitajte vlasnike Nintendo Wii konzola ili šačicu ljudi koja je nabavila Playstation Move. Od reketa za tenis, preko do štapova za pecanje do replika pušaka, motion kontrole i njihovi igrači su uvek bili meta… pardon, ciljna grupa proizvođača svakakvih plastičnih drangulija. Očekivano, sa izlaskom VR setova, a naročito HTC Vive, proizvođači aksesoara su počeli da se utrkuju ko će napraviti luđi gedžet. Međutim, Croteam ih je pobedio jer na svoje prezentacije igre donosi pravi minigun!

Istina, nije moguće kupiti ovaj dodatak jer ga je Croteam napravio samo za potrebe promocije, a i zato što su oduvek želeli da imaju repliku ovog zastrašujućeg oružja. Njihov minigun naravno ne puca, ali ima mehanizam koji rotira cevi i u njemu su sakriveni kontroleri za Vive. Na kraju, iz Croteam poručuju da će možda napraviti još koji primerak, ako ih fanovi lepo zamole.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top