PC

Warcraft adventures: Lord of the Clans posle 18 godina konačno “izašao”!

lord-of-the-clans

Verovatno vam je poznato da Blizzard ima dugu tradiciju otkazivanja igara za koje misli da u tom trenutku nisu najbolja stvar koje mogu da isporuče na tržište. Te igre su dobile nekakav mitski status među fanovima Blizzardovih franšzisa, i tu pre svega mislimo na StarCraft: Ghost i Warcraft adventures: Lord of the Clans, ali i otkazani Titan iz koga je nastao Overwatch.

Lord of the Clans je igra smeštena u Warcraft svet i u pitanju je klasična point & click avantura, jedan od najpopularnijih žanrova iz 90ih godina prošlog veka. Priča prati mladog Thralla i njegovu sudbinu u događajima nakon drugog rata, a pre onih koje ćemo gledati u Warcraft 3.

Prvobitno je trebalo da izađe krajem 1997. ali je taj datum probijen, a rad na igri se odužio, da bi maja 1998. iz Blizzarda stiglo zvanično obaveštenje da je igra otkazana, zato što su u Blizzardu smatrali da ne ispunjava standarde koje žele da isporuče svojoj publici.

Igra je tako ostala neostvareni san Warcraft fanova i o njoj se često pisalo. Onda je 2011. godine izvesni ruski jutjuber pod imenom Andrey Molchanov počeo da kači seriju snimaka na kojima igra upravo ovu igru. Naravno, izazvao je veliku pažnju i ogromni broj fanova je tražio od njega da podeli sa ljudima njegov primerak igre. Mnogi su davali i velike finansijke ponude kako bi dobili pristup fajlovima igre, ali je on odbijao sve to, bilo iz straha od tužbe ili zato što je jednostavno želeo da bude jedan od retkih ljudi sa primerkom igre.

No, danas je njegovoj usamljenosti u igranju ove igre došao kraj, jer je jedan drugi srećnik sa primerkom igre, sa foruma Scrolls of Lore, rešio da je vreme da podeli svoju kopiju igre sa svima, i tako omogući svakom ko želi da proba ovu igru, da je jednostavno skine sa interneta.

Ukoliko želite da probate ovu 18 godina staru otkazanu Blizzardovu igru, možete je preuzeti na OVOM linku.

 

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top