PC

Chris Metzen se penzionisao!

Chris Metzen

Prošlo je manje od 24 sata od kada je jedna Blizzardova legenda, Rob Pardo, objavio osnivanje novog studija, a već nam stiže vest da se verovatno najveće ime u Blizzardovom svetu, Kris Metzen (Chris Metzen) povlači iz Blizzarda i uopšte industrije video igara, i odlazi u penziju kako bi vreme posvetio sebi i porodici.

I otvorenom pismu koje je ostavio u obliku teme na battle.net forumu, Kris piše da je tokom 23 godine koje je proveo radeći u Blizzardu ostvario sve svoje snove i proživeo život koji je mogao samo da sanja, zajedno sa svojim prijateljima gradeći svetove i priče koje su zavoleli desetine miliona ljudi širom sveta.

Govorio je o Blizzardu kao o njegovom utočištu od realnog sveta, gde je često nalazio mir. Kaže da nije uvek bilo lako, da je često bio teških i napornih perioda, gde nije bilo jednostavno složiti se oko budućnosti kompanije i franšiza, ali da je ceo tim uvek davao sve od sebe kako bi Blizzard bio ono što danas jeste. Rekao je da kompaniju napušta možda u njenim najboljim trenucima, kada WoW proživljava renesansu, a nove Blizzardove franšize osvajaju tržište.

Biće jako srećan da i sam ubuduće vidi šta će to novo doći iz Blizzarda i da on sada kao običan fan uživa u tome. Zahvalio se svim fanovima što su bili uz Blizzard i u najtežim trenucima, zahvalio se za svaki zagrljaj na BlizzConu i da mu je sve to davalo snagu da nastavi da vodi Blizzard ka najboljem putu.

Na kraju, naglasio je da je ovo isključivo penzionisanje, da ne odlazi u neku drugu firmu, već da želi da se isključivo posveti svojoj porodici.

Kris Metzen je rođen 1973. godine, iako nije jedan od originalnih osnivača firme, važio je za praktično drugog čoveka kompanije, uz Majkl Morhejma. Njegova uloga je ključna u stvaranju priča i univerzuma čuvenih Blizzardovih franšiza StarCraft, Warcraft i Diablo. Takođe je poznat kao glas mnogih popularnih karaktera iz Blizzardovih igara.

Krisovu celu izjavu o povlačenju iz kompanije, možete pročitati OVDE

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top