PC

Civilization VI – prvi pogled na Grke

civilization-vi-grcka-perikle

I ove nedelje nam stiže novi video i nova frakcija koju ćemo gledati u 6. izdanju popularne grand strategije Civilization. Ovoga puta pričamo o Grcima.

Vođa Grka biće Perikle, čuveni atinski državnik i vojskovođa iz 5. veka pre nove ere, u čije je vreme Atina prolazila kroz jedan od najuspešnijih perioda na svim poljima.

Glavna gejmplej osobina Grka se zove po Platonovoj “Državi” – Plato’s republic, koja im daje dodatni slot za wild card, nevezano za to kakav oblik vladavine izaberete. Unikatna jedinica Grka su Hopliti, koji imaju bonuse ukoliko se druge jedinice Hoplita nalaze u susednom polju.

Specijalni distrikt Grka je Akropolis, koji vam daje bonuse za kulturu za svaki susedni distrikt, a posebno ukoliko se nalazi pored samog centra grada. Kao i pravi akropolis, i ovaj mora biti izgrađen na uzvišenom terenu.

Kao što vidimo, kultura je jak gejmplej segment Grka, a to se oslikava i na tome što za svaki grad-državu koja je pod sizerenstvom Grka, dobijate dodatne bonuse za kulturu.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top