Vesti

Indie studio podneo tužbu protiv 100 Steam korisnika

Digital Homicide je besan na Steam i njegove korisnike i želi 18 miliona dolara.

Ovo je studio koji je od trenutka kako im se prva igra pojavila na Steam prodavnici praktično u stalnom ratu sa kritičarima, svojim kupcima i svakim ko im uputi bar trunku kritike. Za njih se verovatno ne bi ni pročulo u moru ispodprosečnih Steam igara da nije bilo prošlogodišnjeg rata sa Džimom Sterlingom, kritičarem i autorom emisije Jimquisition. Dotični ih je kritikovao jer koriste tuđe materijale ili čak slike skinute sa Google pretrage u komercijalnim igrama, koje su pritom poprilično niskog kvaliteta. Čitava saga koja je nastala je kulminirala kada je Digital Homicide podneo tužbu protiv Sterlinga tvrdeći da su bili napadnuti iako je originalni video bio čista kritika. Tada su tražili 1o miliona dolara (kasnije podignuto na 15), a sada traže 18, ali sa druge strane.

Naime, Digital Homicide je podneo tužbu protiv 100 anonimnih Steam korisnika na konto ”povrede ličnosti” i za to traže ne samo 18 miliona dolara odštete, već i da Valve otkrije i ustupi im podatke o identitetima tih korisnika. Šta su to svi ovi ljudi strašno uradili da potencijalno završe na sudu? Kritikovali su igre koje pravi Digital Homicide. Voleli bismo da se šalimo…. U tužbi je naznačeno 12 korisničkih imena dok je preostalih 88 navedeno kao NN lica, a u dokumentima su priložili komentare sa Steam foruma u kojima su korisnici diskutovali da li Digital Homicide zaista pravi svoju grafiku za igre ili sve ”pozajmljuju” od drugih, pritom neretko menjajući ime kako bi izdali druge igre.

Na ovom linku možete pregledati sva dokumenta koja su u tužbi. Valve za sada nije ništa odgovorio, ali zaista sumnjamo da Digital Homicide ima ikakve šanse naročito jer branjenjem kritike krše amandman o slobodi govora.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top