PC

Koliko su nove promene na Steamu uticale na ocene igara?

Najnovija promena Steam-ove politike oko recenzija igara nije ostavila korisnike ravnodušnim. Ali, šta je sa developerima?

Po novim pravilima, vaša recenzija koju okačite na Steam stranu neke igre će se računati u njen ukupni skor isključivo ukoliko ste igru kupili direktno preko Steama. Pored te promene, odmah su isflitrirane iz konačnih ocena sve recenzije koje su odgovarale tom kriterijumu i rezultat je bio neprijatna situacija za ne tako mali broj indie studija.

Kako je otkrio sajt SteamSpy, više od 400 igara je imalo pad u broju ”validnih” recenzija ok kojih 50 čak 90% ili više. U pitanju su mahom slabo poznate igre malih studija koje nemaju veliki broj igrača niti recenzija, kao i igre koje su deljene preko giveaway sajtova ili su se prodavale direktno na sajtovima developera i putem indie bundle paketa. Zanimljivo je i kako su im se ocene menjale zbog ovoga, pa je tako većem broju igara pala ukupna ocena, dok je za više od 100 igara povećana ocena.

Kompletnu listu možete pogledati na ovom linku.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top