Vesti

Autori kontroverzne igre su prešli na virtuelnu realnost

Možda ste nekada, negde čuli za japansku igru Rapelay. Oko igre se digla neverovatna prašina 2009. godine (tri godine nakon njenog izlaska u Japanu) jer je igrače stavljala u ulogu tzv. stalkera – onog neprijatnog čoveka koji ide okolo u kišnom mantilu i prati devojke kako bi… Da ne objašnjavamo u detalje, možete i sami da pretpostavite zašto je ova igra zaradila gotovo globalnu zabranu prodaje.

Studio koji stoji iza ove igre, Illusion, nije ni prvi a ni poslednji put napravio ”eroge” igru sa kosookim lepojkama u ulozi predmeta aktivnosti za 18+ publiku. Štaviše, od 1997. godine izdali su više od 20 igara i zvanično im je zabranjena prodaja van Japana. A onda su otkrili virtuelnu realnost i napravili Honey Select.

Ne moramo ni da naglašavamo zašto ovu igru nikada neće videti na rafovima prodavnica niti ćete želeti da je ikada igrate pred drugim osobama, ako je uopšte nabavite. Honey Select je dizajnirana za HTC Vive i ima do sada najkompleksniji alat za kreairanje likova. Tačnije, pomenutih kosookih lepojki. Sa kojima se onda ”družite” u virtuelnoj realnosti. I sve bi to ostalo na ”još jedna igra za lude Japance” da nije činjenice da sve to pokreće najmoderniji grafički engine i da je dodatak virtuelne realnosti učinio da se igrači osećaju kao da su virtuelne dame upravo ispred njih.

Koliko god nama koji smo van Japana to delovalo čudno i uvrnuto, igra je neviđeni hit za koji se već sad smatra da je revolucija ne samo u VR-u već i u industriji zabave za odrasle. Istina, ima barijeru od skoro 100 evra plus astronomsku cenu Vive seta i PC-a koji će sve to da pokreće u zadovoljavajućim performansama, ali nećemo uopšte biti iznenađeni ako kroz par godina upravo ovakve igre postanu rasprostranjeni vid softvera za VR uređaje i drastično utiču na 18+ industriju filmova. Jer, koji je korak dalje, ako svoju devojku iz snova možete da ne samo vidite već i sami dizajnirate?

Video u nastavku prikazuje proces dizajniranja likova. Iako ne prikazuje golotinju, ne savetujemo da gledate ako ste na poslu.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top