Vesti

Sve Microsoftove igre će biti u 4K na Scorpio konzoli

Novi konzolni rat se zahuktava, a ovoga puta će se bitka voditi oko rezolucija. Posle Sony-jeve najave Playstation 4 Pro konzole kao 4K gaming uređaja, a zatim objave vesti da neće baš sve igre imati tu rezoluciju, Microsoft je napravio ofanzivu.

Po njihovim tvrdnjama, svaka igra koju budu pravili za Scorpio (još neotkrivenu moćnu Xbox konzolu) će nativno raditi u 4K rezoluciji. Ovaj uređaj je Microsoft najavio kao premium konzolu, nešto što neće biti zamena za postojeće Xbox One konzole i što će proizvoditi ”bez kompromisa po pitanju cene i performansi”. Da, očekujemo da bude dosta skuplja od ostalih konzola, naročito jer je potrebno izdvojiti dosta novca za PC koji može da pruži stabilne performanse u 4K rezoluciji i da pritom grafika u igrama bude postavljena na visoka podešavanja.

Scorpio još uvek nema najavljen datum izlaska sem da bi trebalo da se pojavi tokom 2017. godine. U međuvremenu će se pojaviti PS4 Pro pa će biti zanimljivo kako će konkurencija međusobno uticati na cene i ponudu.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top