Vesti

Youtuber na sudu zbog promovisanja FIFA kockanja

U Britaniji je podignuta prva tužba protiv virtuelnog klađenja na osnovu Gambling Act. Veoma popularni Youtuber Kreg Daglas (NepentheZ) je kroz veliki broj svojih klipova promovisao klađenje putem FIFA novčića na sajtu FUTgalaxy podstičući svoje gledaoce, od kojih je većina maloletna, da učestvuju u klađenju na pomenutom sajtu.

Ukoliko niste FIFA igrač, da pojasnimo – u okviru igre postoji mod Ultimate Team gde pravite svoj drim tim od igrača iz čitavog sveta. Igranjem igre dobijate virtuelnu valutu ”coins” kojom kupujete pakete kartica koje vam predstavljaju igrače od kojih pravite ekipu. Te novčiće možete kupovati i pravim novcem što je i podiglo crvene zastavice.

Pored Daglasa, optužnica je podignuta i protiv vlasnika sajta, Dilana Rigbija, takođe zbog uticanja na druge da se klade i ne upozoravanja da je klađenje zabranjeno mlađima od 18 godina. Obojica su se već pojavila na sudu, ali će se suđenje nastaviti 14. oktobra. U trenutku dok smo ovo pisali, Daglasov Youtube kanal je bio i dalje aktivan, sa većinom gledalaca koji ga podržavaju, dok sajt FUTGalaxy reklamira nastavak klađenja kroz nekoliko dana kada izađe FIFA 17.

Od kako je ubačen u igru, FUT generiše izuzetne količine novca Electronic Artsu, ali i stvara crno tržište u kome igrači i čitavi sajtovi preprodaju novčiće ili kartice sa igračima. Ili organizuju kladionice, kao što je gospodin Rigbi uradio. Legitimni igrači će vam reći da FUT ima puno problema, za koje je kriva zajednica ali i EA koji ignoriše neke bagove jako dugo.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top