PC

Valve ponovo promenio sistem oko Steam recenzija

Nedavne promene koje su uvedene na Steam su napravile popriličan problem ne tako malom broju indie studija. Valve je, naime, uveo pravilo da se u ukupnu ocenu igre više ne uzimaju recenzije igrača koji su kupili igru van Steama, štaviše njihove recenzije se nisu videle sve dok ručno ne biste u pretrazi izabrali da vam ih Steam pokaže.

Sistem je ponovo promenjen, ali minimalno, tako da sada prikazuje sve recenzije, ali se i dalje u ocenu igre neće računati igre aktivirane putem serijskih brojeva. Kako navode, bilo je puno primedbi da je prvobitno bilo sakriven veliki broj korisnih i detaljnih recenzija igara pa je odlučeno da se ipak prikazuju sve kako bi potencijalni kupci mogli što pre da dođu do korisnih recenzija i realnih utisaka igrača.

Ova mala promena i dalje neće promeniti situaciju da se vaše mišljenje praktično ne važi ako ste npr. kupili igru u prodavnici ili preko Humble Bundle pa je aktivirali na Steamu, ali je korak napred i već je pokazano da suzbija zloupotrebe sistema gde studiji poklanjaju igre kako bi osigurali bolje ocene svojih igara.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top