Domaća Scena

Games.con – domaći festival igara i pop kulture

Digital & Entertainment festivals najavljuje prvi Games.con festival – veliki i dugo očekivani praznik za gejmere, jutjubere, kosplejere i sve ostale ljubitelje modernih vidova zabave!

Od 25. do 27. novembra u Hali 2 Beogradskog sajma, Games.con će okupiti i suočiti najbolje domaće predstavnike u elektronskim sportovima, kao i sve one željne dokazivanja koji bi da se u njihovom društvu nađu. Snagu će odmeravati u trenutno najpopularnijim kompjuterskim igrama kao što su League of Legends, DOTA 2, Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone i naravno World of Tanks, koji je u našoj zemlji naišao na zavidan broj obožavalaca.

Za one koji pored tastature i miša preferiraju kontrolere biće prilike da pokažu svoje umeće u PlayStation 4 turnirima, takođe u najzastupljenijim naslovima – PES 2016, FIFA 2016, NBA 2k16, Mortal Kombat i Tekken. Poseban akcenat u domaćoj sferi kompjuterske zabave biće stavljen na naše najpopularnije zvezde YouTube-a čije doživljaje u svetu kompjuterskih igara prate stotine hiljada obožavalaca. I oni će, shodno reputaciji, morati da međusobno odmere snage u nekoj od disciplina.

Svoja borilišta imaće i ljubitelji društvenih i kartaških igara, kao i generali minijaturnih metalnih armija iz Warhammer univerzuma. Od večno stresnih Monopola i „Rizika“ do spektakularnih duela u Magic: The Gathering i Yu Gi Oh!, takmičari će svima pokazati zašto takozvane tabletop zanimacije u svetu zavređuju podjednaku pažnju kao i njihovi on-line potomci.

Uz najočekivanija takmičenja Games.con takođe priprema veliki broj drugih zabavnih sadržaja, od defilea domaćih umetnika cosplay-a i zanatskih veština do prvog domaćeg turnira u Oculus Rift igrama i turnira IT majstora u overklokovanju procesora. Među događajima će se svakako istaći i sajam stripa sa najnovijim izdanjima iz sveta devete umetnosti, gostujućim piscima i crtačima, kao i tribinama i predavanjima na temu stripa.

Games.com će konačno pružiti „glavni štab“ domaćoj gejming sceni koja je u poslednjih nekoliko godina pokazala izuzetal potencijal na najvećim evropskim i svetskim turnirima, ali kao što gejmeri i sami znaju, za najbolje rezultate igra mora da se podigne na najviši nivo – levelovati se mora!

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top