Ostalo

Najbolji virtuelni fliperi u Pinball FX2

Posedovanje pravog, funkcionalnog flipera je bio dečački san mnogih od nas, imati negde u stanu popularni fliper baš kao u filmovima i serijama. Ipak, realnost o prostoru potrebnom za fliper kao i ceni jednog takvog zadovoljstva (novi fliperi koštaju i do 7000 dolara!) je mnoge spustila na zemlju. Zato su tu virtuelni fliperi, istina ne zamena za ”pravu stvar”, ali daleko povoljniji i u slučaju Pinball FX2 dostupni na apsolutno svakom PCu, konzoli, pa i mobilnom telefonu.

Igra studija Zen već godinama uveseljava veliki broj ljubitelja flipera, nije ni preveliki izdatak jer pojedinačni fliperi koštaju svega delić cene prave mašine – obično par evra. Pinball FX2 sadrži isključivo originalno dizajnirane table, često zasnovane na licencama poput Star Wars, Marvel ili video igrama, ali ima i potpuno originalnih tabli. Zato i jedno malo razočarenje jer ovde nećete videti legendarne flipere koje ste možda igrali nekada u nekoj ”buvari” ili na letovanju u Sutomoru.

Sa velikim brojem DLC-ova teško je odlučiti šta pre igrati, pa ćemo pokušati da vam pomognemo tako što ćemo vam predstaviti nama omiljene flipere u Pinball FX2. Sve ove table inače možete isprobati besplatno u okviru same igre, ali kroz vrlo kratke sesije.

Portal Pinball

pinball3

Torta možda jeste bila laž, ali to ne znači da je ovaj fliper dosadan. Više nego inspirisan sjajnim Portal igrama, ova tabla je krcata referencama, zvukovima i modelima iz igara pa će vas tako GLaDOS zadirkivati za svaku sitnicu i jurićete companion cube. Čak je i torta tu, kao jedna od meta. Veoma kompleksan fliper sa ne tako malim brojem misija za čije savladavanje će vam biti potrebno poprilično vremena, ali ćete se poprilično zabaviti dok budete otkrivali sve tajne koje krije.

Pročitajte našu recenziju.

Might of the First Order

pinball1

Star Wars je pored Marvel junaka njapopularniji kada su u pitanju virtuelni FX2 fliperi, pa je tako i slučaj sa najnovijim izdanjem koje pokriva poslednji film o buđenju Sile. Might of the First Order je jedna polovina paketa flipera koji su pratili najnoviji Star Wars film, ali je po našem mišljenju njegova bolja polovina. Tabla obiluje detaljima, a opet je pregledna i ima neke od najboljih mehanika koje je Zen studio implementirao u svoje flipere.

Pročitajte našu recenziju.

Ms. Splosion Man

Nemojte da vas bebi roze i plave nijanse zavaraju, ovo je izuzetno brza i kompleksna tabla. Xbox igrači će prepoznati da je u pitanju junakinja istoimene platformske igre, dok svi ostali treba samo da znaju – Ms Splosion Man obožava cipele, duge telefonske razgovore i eksplodiranje. Tako da sem što je dosta brz gameplay, očekuje vas i sijaset eksplozija i vrlo zarazna muzička tema. Istina, sav haos na tabli je povremeno naporan za oči, ali ćete se brzo navići i ređati rezultate na high score tabeli.

Alien Isolation

pinball2

Iz kompleta koji sadrži tri odlična flipera inspirisana Osmim putnikom, naš izbor je definitivno Isolation. Bez premca, najkomplikovaniji fliper koji smo igrali, a pritom uspeva u emuliranju atmosfere i gameplaya igre po kojoj je nastao. Ako vas zanima kako je to u fliperu moguće izvesti šunjanje ili samo želite dobru, napetu atmosferu, moraćete da nabavite Alien Pinball i zaigrate ga i sami. Veliki plus je zadržavanje originalnog vizuelnog stila iz igre.

Pročitajte našu recenziju.

Epic Quest

Bez premca, fliper na kome smo proveli najviše vremena u Pinball FX2, tabla koja je upravo dizajnirana da joj se stalno vraćate i pritom pruža sate zabave za svega 3 evra. Epic Quest vas stavlja u mali RPG gde kao vitez skupljate opremu, exp bodove i oslobađate princeze od brojnih nemani. Fliper koji koristi sve prednosti virtuelne table i nešto što pre toga nije viđeno – perzistentno napredovanje. Čak i ako izgubite, sva oprema koju je vaš vitez imao se prenosi u naredne igre i sem što ćete i vi biti veštiji, ponovljeno igranje vam garantuje bolje rezultate. Apsolutna preporuka, čak i ako niste ljubitelj flipera.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top