PC

Civilization 6 – Sumerci

Gilgamesh

Nova nedelja i nova civilizacija koja nam je predstavljena za šesto izdanje Civilizacije. Ovoga puta pričamo o Sumeru, drevnom regionu Mesopotamije koji uz Akad predstavlja tragove najstarije poznate svetske civilizacije.

Vođa Sumera biće Gilgameš, glavni protagonista prvog pisanog književnog dela u istoriji, Epa o Gilgamešu.

Gilgamešov specijalni perk se zove “Avanture sa Enkiduom” koji Sumerima omogućava da dele iskustvo i ratni plen sa saveznicima koji se nalaze i blizini borbe (u radijusu od 5 polja). Takođe, Gilgameš može da objavi rat svakom ko je u ratu sa njegovim saveznicima, bez penala na “ratno huškanje”.

Sumerci imaju pasivnu osobinu “Epic Quest” koja vam svaki put kada osvojite varvarsko utvrđenje daje specijalne tribalne bonuse. Sumerska specijalna jedinica su bojne kočije, koje imaju dodatne akcione poteze ukoliko borba krene na otvorenom terenu, a za razliku od ostale konjice, nemaju penale u borbi protiv kopljanika i drugih anti-konjica jedinica.

Zigurat je jedinstveni objekat Sumera. Daje bonus na kulturu i nauku ukoliko je izgrađen pored reke, ali ne može biti izgrađen na brdovitom terenu.

Civ 6 nam stiže 21. oktobra, a promo video Sumera možete videti ispod:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top