PC

Legende PC gaminga o istoriji platformskih igara

Mario možda jeste najpoznatiji heroj platformskih igara, ali je daleko od toga da je jedini heroj ovog bogatog žanra.

Tokom 80-ih i 90-ih godina, 2D platforme su bile u svom zlatnom dobu, mada je njihov put ka PC platformi bio dosta spor jer tadašnji kompjuteri nisu imali arhitekturu koja je mogla da iscrtava skrolujuću sliku jednako brzo kao recimo Nintendove konzole. Studio 3D Realms je bio pionir kada su platformske igre na PC-u u pitanju, iako ih možda pre znate po Duke Nukem serijalu.

Kroz kratki dokumentarac Forerunners koji su objavili an svom Youtube kanalu, 3D Realms nas podseća na igre poput Jazz Jackrabbit i Commander Keen, problematičnoj distribuciji igara kroz shareware kopije i BBS kanale, a kroz video ćete videti i intervjue sa legendama poput Džona Romera, Klifa Blezinskog i Toma Hola.

Video traje oko 15 minuta. Preporučujemo da ga pogledate u celosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top