PC

Veštačka inteligencija naučila da igra Doom

I posle nek neko kaže da je Terminator samo naučna fantastika!

Veštačka inteligencija u multiplayer igrama nije nikakva novina. Ali, dok se dosadašnja zasnivala na čistoj matematici, obrađujući podatke o dimenzijama dostupnog prostora, trajektorijama i pozicijama igrača (faktički – varajući), u povoju je razvoj novih AI rutina koje će oponašati ljudskog igrača tako što će obrađivati isključivo ono što vide. Doduše, mnogo brže, bolje, jače.

Na univerzitetu Carnegy Mellon dva studenta tako razvijaju AI koji će igrati prvi Doom, čitajući samo renderovane piksele i to je prva veštačka inteligencija koja to izvodi u 3D prostoru. Jedini podatak koji AI ima je kako izgleda nivo i gde se nalaze predmeti, isto kao što igrači to nauče kroz igranje, dok se sve ostalo obrađuje u hodu i isključivo na osnovu onoga što AI ”vidi”.

Zatim su takvog ”igrača” postavili u multiplayer okršaj protiv igrinih postojećih botova i rezultat jednog meča možete videti u nastavku. Ostaje nam samo da se nadamo da je Skynet i dalje daleko…

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top