PC

Civilization 6 – Arabija

saladin-civ-6

Kako nam se bliži izlazak nove civilizacije, tako se i pojačava tempo predstavljanja frakcija. Tek što smo pre par dana videli Sumer, a danas već imamo video o Arabiji.

Arabljane će u Civilization 6 voditi sultan Saladin, jedan od najvećih arapskih vladara, osvajač Damaska, Alepa i Jerusalima, što je dovelo i do novih krstaških pohoda.

Specijalna osobina Saladina se zove “Pravednost vere” (što njegovo ime u prevodu i znači) i ona snižava resurse za izgradnju arapskih religijskih objekata, dok istovremeno povećava količinu poena za religiju, nauku i kulturu koje religijski objekti donose.

Specijalna građevina Arapa je Medresa (škola islama) koja generiše bonus poene za nauku i veru.

Glavna gejmplej mehanika Arabljana se zove “Poslednji prorok”, koja ovoj civilizaciji omogućava da automaski uzme poslednjeg religijskog proroka u toku partije i osnuje religiju.

Unikatna arapska jedinca je Mamluk, koja odmenjuje standardnu konjicu. U pitanju je srednjevekovna kasta konjanika, nastala najčešće iz redova robova. To je teška konjica koja se automatski leči na kraju svakog poteza, bez obzira na ranije preduzete akcije (napad ili kretanje).

Video predstavljanje Arabije možete videti ispod:

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top