Vesti

Pokrenuta istraga protiv No Man’s Sky

Ukoliko ste među igračima No Man’s Sky koji smatraju da je igra pogrešno ili čak lažno reklamirana, niste jedini.

Britanska komisija za standarde u reklamama, ASA, je počela da istražuje reklamni materijal igre nakon prijave od strane korisnika da ju je njen promotivni materijal pogrešno predstavljao i navodio kupce da zaključe da je igra drugačija od onoga što zaista jeste. Tako će biti proveravani svi zvanični trejleri, slike i informacije koje je studio Hello Games objavljivao uoči izlaska igre. Pomenuta komisija je izjavila da je dobila određen broj žalbi, a na osnovu britanskih zakona o reklamiranju to je dovoljno da se pokrene ceo postupak.

Dalje, navode da su sem Hello Games krivci i kompanija Valve, te su i njih kontaktirali sa zahtevom da odgovore na prijavljene žalbe koje između ostalog uključuju interfejs, nedostatak velikih borbi, velikih stvorenja, ponašanje brodova i protivnika. ASA doduše nema veliku punomoć, ali može da ukloni reklamni materijal koji ne prikazuje proizvod u pravom svetlu ukoliko utvrde da je tako nešto u pitanju. Ako se ispostavi da na Steam strani nisu ispravne informacije, to će se odnositi na sva ostala mesta gde se isti reklamni materijal pojavljivao.

Nas No Man’s Sky nije dugo zadržao u svojim nasumično generišućim svemirskim prostranstvima, upravo jer nije nudio neke od najavljenih mogućnosti da u tom svemiru zaista nešto i uradimo, pa smo prešli na neke druge igre. Protiv igre se mnogo toga urotilo u poslednje vreme, ali kada vam direktor Sony-ja kaže da ste imali lošu PR strategiju onda znajte da ste gadno uprskali.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top