PlayStation 4

Sony je najavio Playstation 4 Pro konzolu

Najveća novost sa jučerašnjeg Playstation Meetinga svakako je bilo otkrivanje nove, unapređene verzije Playstation 4 konzole.

Nova konzola se neće zvati ni 4K ni Neo već Playstation 4 Pro i izlazi 10. novembra po očekivanoj ceni od 400 evra, odnosno po istoj ceni po kojoj se u početku prodavao PS4. Sem što je nešto deblja od standarne PS4 konzole, Pro model dolazi sa značajno unapređenim ”crevcima” – AMD Polaris grafička kartica je duplo jača a procesor je ubrzan iako je na istoj arhitekturi kao dosadašnji. Ovi modeli konzole će dolaziti sa 1TB hard diskom. RAM je ostao na 8GB i koristi se GDDR5 iz grafičkih karti.

Sav ovaj jaki hardver ispod haube neće ostati neiskorišćen jer će konzola podržavati igranje u 4K, tojest 2160p rezoluciji. Dosadašnje igre će biti potpuno kompatibilne sa novom konzolom i biće ”razvučene” na tu rezoluciju, dok će sve buduće igre moći da imaju podršku za 4K ukoliko developeri tako odluče. Podsetimo da ipak nisu sve PS4 igre radile ni u 1080p, tako da je realno očekivati da neće i sve naredne igre na novoj konzoli raditi u maksimalnoj rezoluciji i da će studiji možda radije odlučiti da osiguraju stabilnih 60 sličica u sekundi ili unaprede grafiku.

Ukoliko ste filmofil, malo razočarenje – PS4 Pro neće podržavati UHD rezoluciju na blu-ray diskovima, već samo putem streaming servisa. Prva od igara koja je najavljena da će koristiti prednosti nove konzole je Mass Effect: Andromeda.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top