PC

Smanjena zahtevnost za Oculus Rift

oculus rift

Kompanija Oculus je počela žestoko da se bori rade preuzimanja većeg dela VR kolača.

Virtuelna Realnost na PC-u više nije fantastika, ali jeste ostala barem po pitanju potrebnog izdatka da bi se u VR igrama uživalo bez smetnje. Visoka cena uređaja i njegova visoka hardverska zahtevnost (sa specifičnim portovima koje pritom traži) su mnogim potencijalnim kupcima srušili snove. Ali, to se sve menja, jer Oculus planira da u saradnji sa kompanijom AMD sastavi konfiguraciju spremnu za VR koja će koštati svega 500 dolara.

Tome će doprineti i novi softverski trik koji Oculus dodaje u svoje drajvere. Naime, igre su do sada morale da rade u stabilnih 90fps da bi bile igrive. Koristeći tehnologiju Asynchronous Spacewarp dupliraju broj prikazani sličica svake sekunde tako da će biti dovoljno da vam igra radi 45fps a biće prikazan duplo veći framerate.

Šta će to značiti u praksi? Manju hardversku zahtevnost, naravno, pa će nova minimalna konfiguracija za korišćenje Oculus Rift biti sledeća:

  • GPU: Nvidia Geforce GTX960
  • CPU: Intel i3-6100 / AMD FX4350
  • RAM: 8GB
  • HDMI 1.3 / 1x USB 3.0 i 2x USB 2.0 portovi
  • OS: Windows 8 ili noviji
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top