PC

Prvi pogled na Valve VR kontroler

Još noviteta sa  Steam Dev Days konferencije u Sijetlu, gde je Valve pokazao puno noviteta, a verovatno  najveći do sada je što prvi put ekskluzivno vidimo prototipe Steam VR kontrolera pravljenih od strane Valvea.

Do sada smo imali prilike da vidimo i probamo kontrolere koji idu uz HTC Vive, a Oculus takođe uveliko pravi svoje pod imenom ‘Touch’. Ovi Steam VR kontroleri se vezuju za podlaktice, i uz to imaju i poseban deo koji se stavlja oko dlanova. Cilj je da oni budu čvrsto vezani za ruku, kako bi korisnik imao slobodu da otvara i zatvara ruku, kada recimo baca neke predmete, kako bi imao realni osećaj.

Glavne površine uređaja imaju pad za palce kao i 3 tastera, dok se svuda po uređajima nalaze senzori koji bi trebalo da bolje registruju položaje, ali i pokrete šaka korisnika.

Za sada nemamo više informacija, pošto su u pitanju prototipi (i kako se čini, štampani 3d štampačima), ali verujemo da će Valve nastaviti da radi na razvoju VR uređaja, što će biti korak napred ka generalnom razvoju ove tehnologije, jer veća konkurencija uvek znači i veća težnja ka napretku i razvoju.

Na Steam Dev Days je Valve takođe objavio da će Steam Link uređaji biti integrisani u Samsung televizore, kao i da će novi apdejt za Steam doneti podršku za DualShock 4 gejmpede

Pored Valvea, trenutno VR uređaje razvijaju HTC, Oculus, Sony i Razer.

foto:  Shawn Whiting

valve-vr

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top