Ostalo

Thompson – kroz istoriju i pop kulturu

Popularni “tommy gun” je jedno od najprepoznatljivijih i najkultnijih oružja 20. veka. Njegov specifični oblik, drveni kundak i upadljivi okrugli šaržer su ga učinili lako prepoznatljivim i jedinstvenim.

Njegov razvoj je počeo još za vreme prvog svetskog rata, kao jedno od prvih ručnih automatskih oružja, ali je svoj pun “potencijal” ostvario 20-ih i 30-ih godina prošlog veka, ne u ratu, već na ulicama američkih gradova u mafijaškim obračunima.

Njegov zenit je došao sa drugim svetskim ratom, gde je ušao u masovnu upotrebu, da bi kasnije počeo da bude zamenjivan sa efikasnijim novijim modelima.

Lako prepoznatljiv, ovo ikonično oružje je našlo svoj put do mnogih oblasti popularne kulture, a svakako je i nama gejmerima poznato iz mnogih kultnih video igara, specifično onim koji se bave mafijom i drugom svetskim ratom.

Poznati jutjuber Ahoy je uradio pregled kratke istorije ovog oružja i njegovog pojavljivanja u mnogim kultnim i popularnim video igrama, i pokušao da nam prenese šta je to ovo oružje učinilo tako upečatljivim u pop kulturi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top