PC

EA uklonio čitavu zemlju sa Origina

EA Origin

Na Redditu je juče osvanuo thread očajnog korisnika iz Mjanmara, koji je tog jutra ustao sa porukom na njegovom Origin nalogu gde se kaže da mu je zabranjen pristup. Na nalogu, kako kaže, ima preko 20 igara, od toga sve Battlefield naslove sa sve season passovima.

Kada je kontaktirao podršku u EA, rečeno mu je da je svim korisnicima u Mjanmaru zabranjeno da pristupe Originu jer je EA u obavezi da poštuje sankcije koje je američka vlada uvela ovoj zemlji. Da stvar bude još gora, korisnik koji je otvorio thread niti je iz Mjanmara (iako živi tamo), niti je svoj Origin nalog napravio iz Mjanmara, ali je EA jednostavno uskratio pristup svojim onlajn servisima svakom ko želi da se poveže iz ove zemlje.

Na kraju, koliko je stvar besmislena govori i činjenica da je Amerika zapravo ukinula sankcije Mjanmaru još 7. oktobra, i da EA ovaj onlajn embargo uvodi kada je zapravo na ostalim nivoima on uveliko skinut.

Cela ova situacija je posebno užasavajuća jer još jednom vidimo koliko zapravo nemamo kontrolu nad našim gejming nalozima, poput Steama, Origina i Uplaya, i da sve igre koje smo legalno kupili mogu da nam budu oduzete tek tako nečijom odlukom.

Još jednom nas ova situacija podseća da sve igre koje kupujemo zapravo ne dobijamo u vlasništvo, već samo licencu da ih koristimo, a danas je ista stvar i sa većinom fizičkih kopija igre, koje čak ni ne poseduju potrebne fajlove na diskovima, već takođe morate da ih skidate sa nekih od servera.

Ceo thread na Redditu možete pročitati OVDE.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top