PC

GTA V do sada prodat u preko 70 miliona primerka

Nedavno smo pisali o tome kako je GTA franšiza ove godine donela zaradu od preko 700 miliona dolara kompaniji Take-Two Interactive (vlasniku Rockstar Games i 2K Games), a danas nam stiže novi fascinanti info, u okviru regularnog kvartalnog fiskalnog izveštaja, da je poslednja GTA igra, famozni GTA 5, prodat do sada u neverovatnih 70 000 000 primeraka.

Kako bi stvari stavili u perspektivu, do sada su sve Civilizacija igre zajedno (od prve do poslednje šestice) prodate u 37 miliona kopija, a ceo The Elder Scrolls serijal u nešto preko 40 miliona jedinica. Jedine 3 igre koje su prodate u više kopija su Wii Sports (82.78 miliona), Minecraft (107.86 miliona) i Tetris (495 miliona).

GTA Online ima preko 8 miliona igrača koji igraju igru aktivno na nedeljnom nivou, a iz Rockstar Games najavljuju da će nastaviti da redovno rade na unapređenju igre i dodavanju novog zabavnog sadržaja, iako se igrači svakog meseca potajno nadaju najavi GTA 6, ali verujemo da ćemo za njega sačekati još koju godinu.

U okviru ovog izveštaja je pristigla i informacija da se Mafia 3, i pored očajnih kritika, ipak dobro prodaje, verovatno na krilima slave svojih daleko boljih predaka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top