Vesti

Blizzardove igre imaju rekordan broj aktivnih igrača

Ako je jedna kompanija poznata kao sigurica po pitanju kupovine, to je Blizzard. Studio iz godine u godinu izdaje neverovatno popularne igre koje ne samo što se dobro prodaju već i održavaju komunu uz sebe godinama.

Po najnovijem finansijskom izveštaju, Blizzardove igre su u proteklom kvartalu okupile više igrača nego ikada u dugoj istoriji ovog studija. Čak 42 miliona igrača je bilo aktivno poslednjih meseci, a najviše zahvaljujući naslovima Overwatch i World of Warcraft Legion. Samo Overwatch recimo ima 20 miliona igrača, a Legion ekspanzija je uspela da u WoW vrati brojne pustolove koji su napustili svet Warcrafta.

Blizzard je, štaviše, imao čitavu godinu punu uspeha, pa je tako svakog tromesečja zabeležan rast od 25% dok je Overwatch igra koja je najbrže dostigla 20 miliona prodatih kopija u istoriji ove kompanije. Što se tiče cifara, pomenuto je da su samo tokom poslednjeg tromesečja igrači proveli 10 milijardi sati u Blizzard igrama, a da je prodaja dodatnog sadržaja za Hearthstone, Overwarcth i WoW: Legion donela gotovo milijardu dolara sa naglaskom na Hearthstone čija je najnovija ekspanzija postigla znatno veći uspeh nego prethodne.

Sledeće što nam predstoji je Blizzcon na kome očekujemo da bude najavljena nova Hearthstone ekspanzija, šta od sadržaja sledeće dolazi u Overwatch i WoW, a nadamo se i da Blizzard sprema neko iznenađenje. Warcraft 4 možda?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top