PC

PC igrači bi radije da oru njivu nego da igraju novi Call of Duty

Početak je novembra, a to znači da je stigao još jedan Call of Duty. Ponovo viđamo začarani krug ljubavi-mržnje prema novom izdanju igre od ”ovo je najbolja igra na svetu” do neizbežnog ”pa, ovo je poprilično brzo dosadilo”, međutim ovogodišnje izdanje baš i ne prolazi sjajno kod PC igrača.

Sem što je odvojio komunu u zavisnosti od prodavnice na kojoj ga nabavite, Infinite Warfare dobija kritike na performanse (doduše i na konzolama gde instalacija traje nekoliko sati) i generalno da sa strane multiplayera nema šta da ponudi u godini u kojoj smo videli nekoliko sjajnih FPS igara. Pogledamo li zvaničnu Steam statistiku o broju aktivnih igrača po igrama, videćemo da je recimo Farming Simulator 17 mnogo popularniji, sa čak 26 hiljada igrača u odnosu na 15 hiljada koliko najviše tokom dana zaigra novi CoD. Civilization 6 još više ”šije” po tom pitanju, pa ćete dnevno sretati preko 80 hiljada igrača.

Era Call of Duty-ja na PC platformi je definitivno prošla. Igra koja je nekada svake godine okupljala stotinak hiljada igrača čim se pojavi, sada ne uspeva da nadmaši po popularnosti naslove koji su stari i po godinu-dve. Uostalom, kada se tek objavljena visokobudžetna igra prodaje slabije od niša naslova poput Transport Fever, znate da ste kao izdavač nešto gadno zabrljali.

steam-top-sellers-cod2016

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top