PC

Steam sada prikazuje da li igre imaju Denuvo zaštitu

Piraterija je rak rana izdavačima video igara, naročito velikim igračima u industriji koji PC povremeno vide kao leglo piraterije (iako je gotovo jednako zastupljena i na konzolama) a nekad kao najbolje drugare. Posle Starforce i sličnih zaštita, kao novi standard postavila se Denuvo Anti-tamper zaštita koja za sada najbolje brani nove igre od kopiranja i ”jeftinije” distribucije.

Od kako je prihvaćen od strane velikih izdavača, Denuvo je napravio popriličnu kontroverzu – da konstantno piše po hard disku i skraćuje mu vek, da usporava igre i slično. Iako se ispostavilo da su te tvrdnje netačne, kupci igara na servisima poput Steam i dalje ne mirišu Denuvo pa zaobilaze igre poput Just Cause 3 ili novog DOOM-a. Međutim, sve do sada nije bilo moguće lako videti na Steamu da li igra koristi ovu zaštitu, dok je sa druge strane uvek bilo naglašeno da li je potrebna dodatna aktivacija poput Uplay ili nekog MMO klijenta. Sa dolaskom Discovery Update 2.0, Steam je počeo da označava da li igre koriste Denuvo zaštitu.

Istina, to je trenutno prikazano samo na igrama koje tek treba da izađu, pa smo tako saznali da će Planet Coaster i Dishonored 2 koristiti Denuvo. Što se tiče Dishonored 2, uz igru stoji još jedna napomena a to je da će u okviru istog dana igru biti moguće pokrenuti na 5 različitih mašina. Dakle, ako ste planirali da sa drugarima podelite nalog i tako svi odigrate novi Dishonored, moraćete dobro da se organizujete. Igrači koji često menjaju komponente ne moraju da se brinu oko ovoga jer se limit resetuje svakog… sem ako testirate ogroman broj matičnih ploča svakodnevno.

Što se tiče izdavača igara, Denuvo će biti sve više prisutan jer se pokazao kao dobra zaštita od krekovanja igara u prvih mesec dana od izlaska koji su uvek kritični za finansijski uspeh visokobudžetnih igara. Gotovo ga je nemoguće potpno ”razbiti”, naročito jer svaka igra koristi drugačiju verziju zaštite pa naslovi poput FIFA tako uopšte nisu postali dostupni putem piratskih kanala.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top