PC

Stiže bežični dodatak za HTC Vive

Iz kompanije HTC nam je danas stigla zanimljiva informacija da već u narednoj godini možemo da očekujemo specijalan dodatak koji će omogućiti da koristite njihov uređaj za Virtuelnu Realnost (VR), potpuno rasterećni od kablova.

Ovaj dodatak pravi kompanija Tpcast, jedna od prvih koja se pridružila Vive X VR Accelerator, 100 miliona dolara vrednom projektu čija je ideja da se zajedno radi na poboljšanju i unapređenju Vive VR tehnologije.

Uređaj je ekskluzivno prikazan na festivalu 11/11 u Šangaju, koji organizuje grupacija Alibaba. Na njemu je  predsednik HTC Vive za region Kine, Alvin Grejlin (Alvin W. Graylin), lično demonstrirao kako novi uređaj funkcioniše u praksi. Po njegovim rečima, uređaj će omogućiti obogaćeno i kvalitetnije VR iskustvo, bez “vidljivih” razlika u kvalitetu, u smislu latencije, kvaliteta slike, lošeg trackinga i sličnih problema koje bežična tehnologija potencijjalno može da donese.

Uređaj će u preorederu stizati sa standardnom baterijom, koja može da radi oko sat i po prilikom konstantne upotrebe, ali je naglašeno da će se vremenom krenuti i sa prodajom većih baterija.

Ovo je zaista uzbudljiva novost i biće zanimljivo videti kako će i koliko kvalitetno to funkcionisati u praksi. Preorder uređaja startuje već danas, a na kineskom HTC sajtu stoji cena od ~220 dolara. Očekuje se da uređaj stigne u prvom tromesečju naredne godine.

Ovaj dodatak ne treba mešati sa Quark VR, prototip bežičnim Vive uređajem na kome radi bugarska kompanija Intugame u saradnji sa HTC-om i Valve-om, ali bez namerna da on postane komercijalano dostupan (bar zasada).

izvor: uploadvr

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top