Vesti

PS4 Pro ne donosi poboljšanja za sve igre

Nedavno objavljena konzola Playstation 4 Pro je veća, skuplja i snažnija (novi naslov Daft Punk pesme?) od originalne Playstation 4 konzole, a i njenog mlađeg brata PS4 Slim.

Najmoćnija konzola na tržištu tako nudi kvalitetniju grafiku ili veću rezoluciju vašim PS4 igrama, kao što smo imali priliku da vidimo sa igrom Witness. Iako bi svaka igra trebalo da radi isto ili bolje na PS4 Pro, već je primećen određen broj igara koje na 1080p televizorima imaju probleme sa performansama koje nismo viđali na PS4 konzoli.

Ekipa iz Digital Foundry tako je testirala nekoliko igara koje su dobile zakrpe sa unapređenjima za novu konzolu i došli do nezgodnog zaključka da, zaista, neke od igara rade lošije kada se pokrenu u Pro modu a na istoj rezoluciji kao njihova originalna izdanja. Razlog je u samoj zakrpi koja forsira neka podešavanja igre čak i kada se izabere mod za 60fps, pa se tako teksture renderuju u višoj rezoluciji  što umanjuje performanse i do 15% kod najnovijeg Deus Ex-a i Skyrim: Special Edition.

Kakve probleme imaju igre The Last of Us i Deus Ex Manking Divided na Playstation 4 Pro pogledajte u nastavku. Za sada se čini da kupovina nove konzole nema puno smisla ukoliko nemate 4K televizor.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top