Vesti

Japanci lude za NES mini konzolom

Najprodavanija konzola u zemlji izlazećeg sunca ovog meseca neće biti ni Playstation, ni Xbox, već konzola stara tri decenije.

Prošle nedelje je počela prodaja NES mini, minijaturnog izdanja prve Nintendo konzole koja dolazi sa 30 legendarnih igara, od Super Mario do Zelda. Japan, kao zemlja iz koje potiče Nintendo, očekivano je bio tržište od koga se očekivalo da prodaje veliki broj primeraka ove konzole. Štaviše, samo prve nedelje prodato je preko 260 primeraka minijaturne Famicom/NES konzole, a Nintendo već ima probleme da proizvodnjom isprati globalnu potražnju za ovim komadićem nostalgije.

Poređenja radi, Playstation 4 je tokom prve nedelje prodat u 300 hiljada primeraka. Protekle nedelje se takođe pojavila jača, Pro verzija PS4 konzole, međutim Japanci nisu naročito ludi za njom pa je prodata u 65 hiljada primeraka. Istina, NES mini je barem po ceni jaka konkurencija ostalim konzolama jer košta svega 50ak evra dok je PS4 Pro oko 400. A i baš je nekako slatka konzola, zar ne?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top