PC

Steam je sve zatrpaniji igrama

Izreka ”imam previše igara, ne znam šta da igram” nikada nije bila tačnija kao sada za Steam korisnike. Ova platforma za distribuciju PC igara je ubedljivo najveća prodavnica igara sa nekoliko desetina miliona korisnika i hiljadama naslova a svakog dana se pojavljuju nove igre.

Steam raste neverovatno brzo, štaviše upravo ove godine je zabeležen najveći rast biblioteke igara. Po podacima sajta SteamSpy, 2012. godine na Steamu je izdato 379 igara dok je ove godine taj broj desetostruko veći – čak 4207! Ovde su u pitanju samo igre, dakle nisu uračunati DLC-i, ekspanzije i razni dodaci koji se pored igara prodaju. Valve poslednjih godina nema veliku kontrolu nad igrama koje dolaze na Steam. Greenlight sada može da prođe bilo koja igra, a poznati su slučajevi da su developeri kupovali glasove obećavajući besplatne igre zbog čega je nedavno promenjeno nekoliko pravila servisa. Mnogi kritikuju Steam zbog ovoga jer neke zaista dobre igre zatrpava more mediokriteta i istinski loših igara koje niko razuman ne želi u svojoj kolekciji.

SteamSpy je napravio ovaj zgodan grafikon u kome je prikazano koliko je igara došlo na Steam u poslednjim godinama.

steaspy-graph

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top