Vesti

Rusija želi da zabrani FIFA 17 jer promoviše… homoseksualnost?

Electronic Arts će možda morati da povuče svoju popularnu fudbalsku simulaciju iz Rusije zbog male promocije jednakosti koju su nedavno napravili, a pod tim ne mislimo na beskonačno urnebesne glitcheve koji postoje u ovim igrama.

Naime, kako bi podržali Rainbow Laces kampanju za inkluzivnost svih osoba i opredeljenja u fudbal (koju između ostalog podržava i Premier liga), EA Sports su u igru dodali dres duginih boja kao besplatni dodatak za FIFA Ultimate Team koji igrači opciono mogu da preuzmu. To je pokrenulo lavinu u Rusiji, naročito kada je član parlamenta Valeri Raškin izjavio kako igra koja nosi oznaku da mogu svi da je igraju (3+) i samim tim je ”family-friendly” mora da bude istražena od strane federalnog komiteta za informacione tehnologije.

U Rusiji postoji zakon, donet 2013. godine, koji brani homoseksualnu propagandu i uopšteno predstavljanje iste u pozitivnom svetlu u medijima zbog lošeg uticaja na dečije zdravlje i razvoj. Rašikin je zbog toga tražio da se u igri za rusko tržište uvedu promene ili samog koda kako se ne bi prikazivali sporni dresovi, ili da se promeni klasifikacija igre. Ukoliko EA odbije da se povinuje tim zahtevima, FIFA 17 će biti zabranjena na celoj teritoriji Ruske federacije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top