Vesti

PewDiePie još jednu godinu za redom najuspešniji Youtuber

Ako se za neku osobu može reći da je poslednjih nekoliko godina sinonim za Youtube, to je bez sumnje Feliks Kjelberg, poznatiji kao PewDiePie.

Feliksov kanal okuplja najveću Youtube publiku i bez konkurencije je po pitanju broja subscribera, ali i direktne zarade od ovog servisa. Sa milijardu korisnika, Youtube je određenom broju ljudi bukvalno promenio život zahvaljujući mogućnosti zarade od prikazanih reklama. Forbes je tako analizirao Youtube zarade deset najvećih zvezda i došao do iznosa od 70.5 miliona dolara koliko je došlo u džepove samo 10 najvećih kanala ne samo od reklama već i sponzorstava, turneja i brendiranja. PewDiePie, kao što smo već rekli, drži ubedljivo prvo mesto i u periodu od juna 2015. do juna 2016. Youtube mu je doneo zaradu od oko 15 miliona dolara. Na listi vidimo i još nekoliko geekova kao što su Markiplier, Smosh i Rosana Pansino sa svojom emisijom Nerdy Nummies.

PewDiePie je inače nedavno objavio da će ugasiti svoj kanala nakon što dostigne 50 milion pretplatnika, kao znak bunta protiv nekih promena na Youtube. To je na kraju i uradio, ali pošto je poznati šaljivdžija, nije ugasio glavni kanal već jedan manji sporedni koji je koristio da se šali sa svojim prijateljem.

U nastavku možete videti liste kanala koji su najviše zaradili, kao i kanala sa najviše subscribera.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top