PC

Crytek zatvorio 5 studija

Izgleda da je priča o problemima nekada velike kompanije Crytek konačno dobila svoj epilog, a on je daleko od happy ending varijante – čak 5 Crytek studija širom sveta je dobilo katance na vratima.

Svoj poslednji radni dan u Cryteku imali su zaposleni u Mađarskoj, Bugarskoj, Turskoj, Južnoj Koreji i Kini. Crytek tako sada ostaje samo na dva studija, onaj u Kijevu, i u Frankfurtu.

Ovakav ishod događaja deluje kao logičan, nakon svih crnih vesti i glasina koje su stizale od samih zaposlenih: o platama koje se ne isplaćuju mesecima i o generalnoj lošoj komunikaciji sa zaspolenima. U zvaničnom saopštenju povodom zatvaranja ovih studija, naglašeno je da će kompanija “učiniti sve” da ljudi koji su ostali bez posla imaju glatku tranziciju i sigurnu budućnost na novim radnim mestima.

Avni Jerli, jedan od direktora u Cryteku, rekao je da je cilj kompanije da se vrati na srž onoga kakva je nekada bila, i da rade ono što najbolje znaju, a to je “da prave inovativne igre sa kvalitetnim gejmplejom i rad na razvoju novih tehnologija za video igre”, a da bi u tome uspeli, ova tranzicija je bila neophodna zarad finansijske stabilnosti i svežeg početka.

Videćemo kakvu će budućnost ovo doneti za Crytek, a glasine koje kruže kažu i da su prodali svoja prava na f2p igru Warface, takođe u sklopu programa “svežeg” početka.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top