PC

Majkrosoft uvodi Game Mode za Windows 10

Jedan od sve većih fokusa Majkrosofta jeste zauzimanje čvršće pozicije na tržištu video igara, kako na konzolom sa Xbox One, ali i na tradicionalnom PC gejmingu, prilagođavanjem Windowsa 10 video igrama.

Praktično od kada se pojavio Win10, internetom kruže glasine i teorije o ideji Microsofta da počne da uzima deo kolača od velikih igrača kao što su Steam/GOG/Origian i drugi, i tako preko svoje prodavnice ugrađene u Win 10 polako zauzme respektabilnu poziciju. Neki od prvih takvih koraka su povezivanje Windows i Xbox naloga, deljenje igara preko oba sistema i generalno olakšavanje vlasnicima Xbox One i računara sa Win 10, da povežu svoje uređaje i uopšte gejming iskustvo.

Najnovija vest koja je procurela jeste da Majkrosfot u sledećem velikom apdejtu za Win 10 planira da uvede “Game Mode”, što je zaključeno na osnovu otkrivanja “gamemode.dll” fajla u nekim od testerskih verzijama novih apdejta za Win10.

Smatra se da bi Game Mode trebalo da radi po sličnom principu kao što radi Xbox One kada pokrenete igru: sve ostale aplikacije i procesi na računaru će se minimalizovati tako da se maksimalna količina resursa dislocira ka samoj igri, što će učiniti da igre generalno rade brže i bolje.

Naravno, ovo je sve još uvek samo nagađanje, i mnoge stvari se još uvek ne znaju, pa ni to da li će ovo biti ekskluzivan “feature” samo za igre iz Windows prodavnice, ili će raditi i za sve ostale igre, koje igrate preko drugih platformi, poput Steama, Battle.neta i drugih.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top