Vesti

CNN koristio slike iz Fallout 3/4 za vest o ruskom hakovanju SAD

Prosečan stanovnik planete na pomisao o hakerima i hakerisanju vidi sebi nešto izuzetno strano i nejasno, a delimično je za to kriva i pop kultura, pogotovo 80-ih i 90-ih, gde su hakeri uvek bili ljudi koji kao mahniti kucaju gomilu besmislenih stvari po tastaturi.

Zato i dan danas neki medij kada želi da govori o ovoj temi najčešće koristi slike nasumičnih nizova simbola, poput onih koje znamo iz legendarnog Matrixa. Ipak, čini se da je neko ko uređuje sajt CNN-a ovoga puta malo preterao, pa je za jednu tako ozbiljnu vest kao što je optužba američke odlazeće administracije upućena Rusiji za hakerske napade, na CNN-u osvanula slika “hakovanja” iz popularne postapokaliptične RPG igre Fallout, tačnije iz FO 3/4.

Ukoliko ste igrali ove dve igre, poznato vam je da se hakovanje u njima vrši na jedan veoma zabavan način preko igre reči putem nasumično razbacanih slova. Ovo zanimljivo i zabavno ingejm rešenje naravno nema nikakvih dodira sa realnošću i hakovanjem u stvarnom svetu, pa je izgleda baš zbog toga idealno kao slika koja ide uz vest o hakovanju.

Ipak, ljubitelji Fallouta su odmah prepoznali o čemu se radi i ubrzo je krenulo ismejavanje CNN-a zbog ovoga, ali i optužbe za korišćenje tuđeg vlasništva u svojim vestima. Slika je ubrzo skinuta, ali je ostalo sačuvano putem raznih skrinšotova Redditora, pa i sami možete videti kako je to izgledalo:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top