PC

Neće više biti remasterovanih izdanja Elder Scrolls igara

Nakon što je Bethesda oktobra prošle godine izdala The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, odnosno Skyrim u modernom ruhu, mnogi su se potencijalno nadali da ćemo videti još koju Elder Scrolls igru ispeglanu i obučenu u novo odelo.

Nade fanova su pre svega bile usmerene ka legendarnom Morrowindu, trećoj Elder Scrolls igri iz daleke 2002. godine, a koja za mnoge fanove serijala i dan danas važi za ubedljivo najbolju ES igru.

Ipak, kako stvari stoje, izgleda da će ove nade ostati samo nade. Ovo je u nedavnom intervju za zvanični Xbox časopis potvrdio i Pit Hajns (Pete Hines), potpredsednik Bethesda-e.

Govoreći o potencijalnim novim remaster izdanjima, on je rekao da je “novi” Skyrim pre svega rezultat rada i priprema koje je Bethesda Game Studios preuzela prilikom pravljenja novog endžina za Fallout 4, a ne posebno planirani projekat sam za sebe.

Kazao je da remasterovanje starih igara oduzima jak puno vremena, resursa i ljudi, te da bi kompanija radije uložila te resurse u nove projekte, bilo iz postojećih franšiza ili nešto sasvim novo, što je i potvrdio u decembru kada je rekao da je “studio prešao na nove projekte”.

Ipak, on je u junu prošle godine rekao da se ne radi na ES VI igri, tako da nam ostaje da saznamo da li je rad na šestici ipak počeo u međuvremenu, ili je u pitanju neki novi i nepoznati projekat.

Za moderni Morrowind nam i dalje ostaje da se uzdamo u vešte i vredne modere, koji bi možda mogli ovaj kultni naslov da donesu u moderno okruženje FO4 endžina.

Ceo intervju sa Pit Hajnsom možete pročitati ovde

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top