Ostalo

Poruka za hakere u NES Mini kodu

Ovih dana je došlo do prvog “probijanja” koda konzole NES Mini koju nam je Nintendo predstavio prošle godine, a koja fabrički dolazi sa 30 unapred instaliranih igara. Hakeri su uspeli da memoriju konzole učitaju na PC i zatim da na nju ubace još ROM-ova NES igara i zatim da je tako obrađenu vrate nazad u konzolu, sa 60 novih igara.

Iako deluje kao jednostavan proces, ovo zapravo uopšte nije lako, jer konzola ne podržava nikakav regularan način povezivanja za PC, a sam Nintendo je rekao da ne planira nikakvo proširenje igara na konzoli, niti da je to prakično moguće, pa je u upozorio sve “avanturistički” nastrojene vlasnike NES Mini da na taj način mogu i trajno da oštete svoje konzole.

Ono što je posebno zanimljivo, izgleda da je ta poruka ugrađena i u sam kod konzole. Tu poruku je podelio tviter korisnik bakueikozo, a ona kaže:

“Govori kapetan Hanafuda. Emulacija kreće za 3…2…1. Puno truda, suza i bezbrojnih sati je uloženo u ovaj dragulj. Zato molim te održi ovo mesto urednim i nemoj da uništiš sve! Živeli, kapetan Hanafuda!”

 

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top