PC

Battlefield 1: ako ste previše dobri bićete banovani

Svako ko je ikada dovaljno dugo igrao takmičarske igre onlajn je bar jednom doživeo da ga protivnik optuži za “hakovanje” i varanje, i preti banovanjem ukoliko odigrate previše dobro i dobijete ga sa lakoćom. Naravno takve pretnje i “salt” protivnika se uglavnom na tome i završe, ali to izgleda nije slučaj sa Battlefield 1; u njemu je par igrača banovano od strane automatizovnog programa iz prostog razloga zato što su toliko dobri “da mora da varaju”.

Bar tako misli program pod imenom FairFight, koji se koristi u Battlefield igrama, a koji na osnovu praćenja i pažljivog odabira statistike svih igrača (Algorithmic Analysis of Player Statistics (AAPS)) procenjuje ko ne igra po pravilima, odnosno koristi alatke za varanje. Međutim, i program nekada pogreši, a upravo to se desilo nekolicini Battlefield 1 igrača.

Igrač kL-Spazmo je prijavio da su on i njegov prijatelj banovani tokom partije na mapi Amiens, zato što ih je FairFight obeležio kao varalice, a slična stvar se tokom decembra i novembra desila još nekim poznatim dobrim igračima, kao što su Minidoracat (4. na globalnoj B1 lader listi), kao i igraču SpartanHoplite koji je banovan zbog partije gde je imao skor 202-8, što je programu bilo dovaljno da bude “pečen”.

Naravno, kao i kod većine drugih igara i kompanija, jednom kad vas obeleže za varalicu, biće veoma teško povratiti nalog, čak iako zaista niste krivi, tako da bi izdavači i kompanije koje prave anti-cheat programe, trebalo da ozbiljno provere kako rade ovi softveri, da se ne bi događale ovakve stvari.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top