Nintendo 3DS

NINTENDO SWITCH – šta smo sve saznali?

Još uvek nam je dan u potpunom znaku nove Nintendove konzole, Switch, naravno zbog zvanične prezentacije koja je održana jutros na kojoj smo saznali puno novih detalja o ovoj konzoli.

Videli smo koja će biti cena igre i kada će izaćia zatim smo uživali u gomili sjajnih trejlera i najava igara koje će nam stići na Nintendo Switch (pogledajte ih OVDE).

Manje uzbudljivi, ali podjednako važni detalji su oni tehničke prirode, koji igračima ne upadaju u oko na prvi pogled.

Switch će podržavati lokalni co-op, što mu je jedna od važnijih karakteristika, ali će takođe dođi i sa novim onlajn servisom. Taj servis će u početku biti besplatan, ali će negde od jeseni ove godine krenuti da se naplaćuje.

Pored, pre svega, mogućnosti igranja igara onlajn u multiplejeru, uz ovo dolazi i specijalna aplikacija koja će omogućiti vlasnicima da se lako spajaju sa svojim prijateljima za brzo onlajn igranje, da četuju sa njima unutar igara i da u svakom trenutku vide šta njihovi prijatelji igraju.

Takođe, pretplatnici na onlajn servis će svakog meseca dobijati besplatne NES i Super Nintendo igre, ali i specijalne popuste za nove naslove. Same igre neće biti zaključane za regione, kao što je to bilo sa ranijim Nintendo konzolama.

Kada je isključen sa doka, Nintendo Switch u “ručnom” modu će prikazivati igre u 720p rezoluciji i pri punoj bateriji ćete moći da se igrate nešto preko 3 sata 3D igara, kao što je nova Zelda. Uz to, uz konzolu stiže i USB adapter za punjenje, tako da ćete moći veoma lako da dopunite vaš Switch gde god nađete utičnicu.

Switch stiže sa razočaravajućih 32GB interne memorije, ali ćete moći da je proširujete sa microSD karticama. Same igre stižu na kertridžima/karticama.

Trenutno postoje 3 vrste kontrolera. Joy-Con je onaj koji stiže uz konzolu (može biti siv, ili plavo-crveni), a postoji i specijalni Nintendo Pro Controller, koji više nalikuje tradicionalnim savremenim gejmpedovima. A tu je i Switch volan.

Ono što još uvek ne znamo previše detaljno jesu specifikacije same mašine, ali verujemo da će i to biti uskoro objavljeno zvanično i sa punim detaljima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top