PC

GabeN potvrdio da Valve radi na novim singlplejer igrama

Gejb Njuel (Gabe Newell) je noćas po našem vremenu održao AMA (ask me anything/pitajte me bilo šta) sesiju na Redditu, koja je trajala oko sat vremena. Za slučaj da ste pali sa Marsa, u pitanju je vlasnik kompanije Valve koja stoji iza nekih od najpopularnijih igara u istoriji, ali i iza najveće svetske platforme za PC gejming, servisa Steam.

O popularnosti ovog događaja dovaljno govori i činjenica da u trenutku dok pišemo ovo (par sati nakon završetka), taj thread na Redditu već ima preko 40 000 apvoutova. U pitanju je bila zaista velika prilika za gejmere širom sveta da postave neka od gorućih pitanja verovatno najuticajnijem čoveku u gejming industriji. Pa da vidimo neke od odgovora koje je Gejb dao fanovima na Redditu u ovoj AMA-i.

Naravno, najviše razgovora je bilo o Steamu i o raznim stvarima koje ili smetaju korisnicima ili o nečemu što trenutno uopšte ne postoji, a korisnici bi želeli da vide. Druga najpopularnija tema su bile postojeće Valve igre, kao i budući planovi po pitanju potencijalnih novih igara.

Gejb smatra da je najveći Steamov trenutni problem još uvek nedovoljno dobro razvijena podrška (Support) i da je to nešto na čemu moraju raditi mnogo više u budućnosti. Takođe, smatra da se mora raditi na borbi protiv prevaranata, bolje kontrole kvaliteta igara koje dospeju na Steam, lakšem filtriranju sadržaja za korisnike, boljoj implementaciji trejding sistema….

Gejb je rekao da je Valve uvek težio ka tome da eksperimentiše sa novim tehnologijama i mogućnostima video igara, i da je zbog toga njihov fokus trenutno na stvarim kao što su VR igre i razvoj hardvera, Ali je i potvrdio da Valve trenutno radi na makar jednoj “punoj” singlplejer igri i da nemaju problem da se ponovo vrate starim franšizama kao što su Portal i Half-Life.

Upitan koje su mu omiljene igre koje je radio njegov studio, on je rekao da je to definitivno Portal 2 i da ne može da kaže Half-Life iz prostog razloga jer je on bio previše umešan u razvoj te franšize i da na nju gleda potpuno drugačije. Valve igra koju igra ubedljivo najviše je Dota2, dok od ostalih naslova prošle godine je najviše igrao Plants vs Zombies.  Nedeljno provede između 20 i 25 sati u igranju video igara.

Upitan kada će CS: GO da pređe na Source 2, kao što se desilo sa Dotom, Gejb je rekao da prvo moraju dobro da izvagaju prednosti i potencijalne probleme tog prelaska, te da nije sve tako crno-belo i da jednostavno neki sistemi unutar ovog endžina prosto nisu odgovarajući za CS:GO.

Celu Reddit AMA sesiju možete pronaći na ovom linku.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top